Skip to main content
Nieuws

Leefstijlcoaching op het gebied van voeding, beweging en bewustwording

By 24 februari 2020oktober 28th, 2021No Comments

Gezondheid is de basis van waaruit we ons leven kunnen leiden. Het omvat veel meer dan “niet” ziek zijn.

Het is juist zaak om goed voor onszelf te zorgen, zeker in deze hectische wereld waarin veel van ons wordt gevraagd.
Ons lichaam en onze geest met de goede dingen voeden is van groot belang om te kunnen genieten van de mooie dingen die het leven ons te bieden hebben, maar ook bescherming bieden om beter met tegenslagen om te gaan.

Goede voeding is daarbij een basisvoorwaarde.

Zonder goede voeding geen bouwstoffen om een gezond lichaam en geest te behouden.

PytsjeSW

Hallo, Mijn naam is Pytsje Steneker-Wijnja. In 2014 ben ik in aanraking gekomen met de Orthomoleculair Natuurgeneeskundige leer. Ik leerde veel over voeding en hoe dat je kan herstellen of preventief kan helpen. Na een aantal longontstekingen waarbij ik erg veel moeite had om te herstellen en veel antibiotica en prednisonkuren nodig had, kwam ik er maar niet bovenop. Ik zat altijd in de doorgaan modus, zo opgevoed. En nu ik thuis kwam te zitten en ziekte ervaarde, haalde dat alles onderuit. Ik ervaarde veel druk van buitenaf, maar ook vooral van mezelf. En dat werd me ook wel eens teveel. Ik ging op zoek naar wat mij wel verder zou kunnen helpen, kwam in het alternatieve circuit terecht. Veel had te maken met het allemaal niet meer kunnen overzien en waar te beginnen. Draaide in een negatief cirkeltje rond. Ik kreeg tenslotte adviezen om bepaald voedsel te laten staan, wat voor mij eerst echt onvoorstelbaar was, dat dat misschien een dingetje zou kunnen zijn. Maar omdat ik toch iets voor mezelf wilde gaan doen, ging ik ermee aan de slag. Ook al ging dat niet met slag of stoot. Als ik het avondeten op tafel neerzette voor mijn gezin, stond mijn spul nog op het aanrecht, nog niet gekookt. Ik had weer anderen voorrang gegeven en mezelf vergeten. Vanaf dat moment besloot ik dat het anders moest. Dat wat ik at kreeg voorrang, mijn gezin kon immers wel mee-eten, wat goed voor mij was, zou ook vast goed voor hen zijn. Zo kreeg ons voedingspatroon gestadig aan een ander gezicht. En elke keer kon ik zorgen dat het voor ieder een lekkere en gezonde maaltijd werd. En ik voelde mezelf weer sterker worden. Ik kreeg het gevoel dat ik nu goed voor mezelf aan het zorgen was. En als ik goed voor mezelf kon zorgen, ik ook de zorg voor anderen erbij kon doen. Ik ging me er steeds meer in verdiepen en steeds naar meer studiedagen volgen om meer te weten. Tot ik het HBO diploma behaalde als Orthomoleculair Natuurgeneeskundig therapeut. Sinds januari 2020 heb ik nu mijn eigen praktijk waarin ik mensen begeleid in een goede gezonde leefstijl om (weer) een mooi leven te leiden.