Skip to main content

Yoga

Yin Yoga is een langzame vorm van yoga voor rustige houdingen, welke langere tijd aangehouden kan worden, bijv drie tot vijf minuten. Op deze manier wordt het bindweefsel langzaam gerekt en gehydrateerd wanneer jij o.a. over voldoende water met mineralen en gezonde voeding beschikt en blijven de gewrichten soepel. Dit helpt om flexibeler te worden.

Yin Yang Yoga is een actievere vorm van yoga waarbij oa krachtbeoefening en conditie daarmee yang  meer aan bod komt in combinatie is met yin.

Ons lichaam is veel meer dan skelet, botten, spieren en gewrichten, alles is omgeven door bindweefsel welke elke cel met elkaar verbind. Ook hebben we een energetisch lichaam, welke o.a. bestaat uit chakra’s en ons aura. Daar aandacht aan te besteden vanuit rust, gebruik je de houdingen om je lijf beter te voelen en met je ademhaling en je aandacht daar heen te gaan waar het nodig is. Je neemt de tijd om je grenzen te verkennen, te voelen, accepteren en ze daar te laten, er doorheen te ademen. Je zoekt de stilte in jezelf op en leert omgaan met weerstand.

Ook balans- en grondingsoefeningen, mindfulness en  meditaties zijn onderdeel van een leefstijl waarin je tijd neemt om je batterij weer op te laden. Je voeden met rust, aandacht, licht, compassie, humor en je zelf herstellend vermogen te accepteren en toe te laten.

Je bindweefsel verdient veel meer aandacht, het bevatten dé communicatienetwerken in ons lijf welke belangrijk voor ons hele functioneren.  Wanneer het bindweefsel slecht onderhouden wordt, kunnen er allerlei ziekten en klachten in ons lichaam ontstaan, vandaar dat het contact weer hersteld mag worden….

Yoga betekent verbinden- het contact met jezelf versterken.

Ik heb al 30 jaar ervaring in het lesgeven als gymleidster om je in beweging te krijgen. Met de kennis vanuit de epi-fysiologie dat lichaam, geest en ziel samenwerken en jou vormen verbind ik de bewegingen met heet bewust worden en het voelen.

Bij deze yoga lessen is met name het gezondheidseffect het belangrijkst, de ontspannen sfeer en dat wat jij nodig hebt om dat te kunnen ervaren, op een andere manier dan.

Kom langs om te ervaren of dit bij jou past, de eerste les is een proefles en daarmee gratis.

Deze lessen worden gegeven op:

Maandagavond        19.30-20.30 uur            Yin Yoga

Dinsdagavond          19.30-20.30 uur            Yin Yoga

Donderdagochtend  9.00-10.00 uur            Yin Yang Yoga

 

De lessen worden in 3 blokken aangeboden per jaar.

We starten in sept, jan en april. De eerste les ( een proefles) is altijd gratis.

Je betaald per periode/blok, deze is aangepast aan het aantal lessen. Per les betaal je € 10,- . Hieronder  staan de kosten voor de hele periode/blok, daarvoor krijg je een betaalverzoek.

I.v.m. vakanties en vrije dagen is het aantal lessen niet gelijk:

9 Sept t/m 20 dec zijn 13 lessen + 1 gratis les, kosten € 130,-

6 Jan t/m 28 maart zijn 10 lessen + 1 gratis les, kosten € 100,-

31 Maart t/m 30 juni zijn 11 lessen + 1 gratis, kosten € 110,-

Er is geen teruggave van het lesgeld door ziekte of door afmelding c.q. opzegging tijdens een lesblok.

Er is de mogelijkheid om in gedeelten te betalen

Kun je een keer een les niet bijwonen? Vraag mij dan of er nog plek is op een ander moment. De gemiste les kun je gedurende de looptijd van het blok inhalen. Evt. plannen we een ander tijdstip in als nodig.

Een vriendelijk verzoek aan alle leerlingen: meld je tijdig af als je een keer niet komt. Zo creëren we inhaalplekken voor elkaar.

Mochten er veel aanmeldingen zijn voor een avond, dan kunnen de lestijden aangepast worden en er 2 lessen aangeboden worden.

Geef je wel op tijd op, daar de ruimte beperkt is……               in de blokhut.

Meld je hier aan!